Skip to main content

Kom je binnenkort bij ons proefliggen en kom je van ver? Pak dan je kans en maak er een meteen een dagje Zutphen van. Dit zijn wat ons betreft de aanraders.

Groen op de Groenmarkt

Bij ons op de Groenmarkt kun je meteen al je groene boodschappen doen. Zo is er een ecologische dierenwinkel, wijnhandel, kapper, tweedehandskledingwinkel en binnenkort ook supermarkt. Iedere donderdagochtend is er de biologische markt. Bezoek ook zeker onze buren Obilot op nummer 3 (do t/m za geopend) voor de mooiste 100% natuurlijke, zachte en draagbare basics en mode voor vrouwen, mannen, kinderen en baby’s. Hier vind je ook mooie kraamkadootjes.

Geniet van een lekkere lunch

Heb je inmiddels trek gekregen? Dan kun je heerlijk lunchen bij Genietcafé op de Oude Bornhof 55. In dit kunstcafé, met in de zomer een terras in de historische binnentuin, is het echt genieten. Neem wel even de tijd om te kiezen tussen al dat lekkers van de lunch- en taartkaart. Ook leuk om te lunchen zijn Safa, de Driekant en Bryans.

Strek die benen

Bij het vvv-kantoor op Houtmarkt 75 kun je een van de 11 zorgvuldig samengestelde wandelingen kiezen. Zo kun je op zoek naar de hofjes, torens of historische plekjes van deze Hanzestad. Of ga op de antroposofische toer en ontdek het antroposofische Zutphen. 

Zoek je liever de rust en de kunsten op? Laat je inspireren in het Stedelijk Museum Zutphen of het museum voor Moderne-Klassieke kunst Henriëtte Polak. Of brom nog even door naar het naastgelegen dorpje Brummen en bezoek het old-timer museum Gallery Aaldering

Shop till you drop

Dit is je kans om in de vele leuke winkeltjes en boetiekjes van Zutphen rond te snuffelen. Op zoek naar inspiratie voor in huis? Ga dan langs bij: een stilleven, Klare Styl, Waar, het Huis met de Luiken of meubelmaker William Pagden. Bij Radijs kun je ook terecht voor mode. Su&Jill is net als Obilot een aanrader voor iedereen met (klein)kinderen. Hier vind je prachtige houten speelgoed en kleding. Binorm is de drogist voor natuurlijke gezondheid en verzorgingsproducten. En wil je nog wat lekkers voor de terugweg? Ga dan zeker nog even langs bij Noten&Zo, Bonbonatelier Janson of Museumwinkel Het Snoepje.

Drink een drankje bij…

Voor de afsluitende borrel verwijzen we je graag naar Café Camelot op de Groenmarkt. Maar pas wel op want na half zes kun je ons daar ook zomaar tegenkomen.

Adressen

Lunch en borrel

Genietcafé, Oude Bornhof 55
Veganistisch Eethuis Safa, Spittaalstraat 10
Driekant Biologische Bakkerij, Lange Hofstraat 23-25
Bryans Brasserie, Beukersstraat 71
Café Camelot, Groenmarkt 34

Wandelen en musea

VVV kantoor, Houtmarkt 75
Stedelijk museum Zutphen, ‘s Gravenhof 4
Museum voor Moderne-Klassieke kunst Henriëtte Polak, ‘s Gravenhof 4
Gallery Aaldering, Arnhemsestraat 47, Brummen

Interieur en Design

Een stilleven, Lange Hofstraat 18
KLARE STYL, Korte Hofstraat 5
WAAR, Korte Beukerstraat 14
Huis met de Luiken, Groenmarkt 5
Wiliam Pagden Meubelmaker, Laarstraat 29a

Kleding en meer

Obilot, Groenmarkt 3
RADIJS, Laarstraat 20
Su&Jill, Houtmarkt 73
Binorm, Turfstraat 6
Via Patries, Marspoortstraat 25a
Thirty One Green Hare Care, Groenmarkt

Lekkers

Museumwinkel Het Snoepje, Ravenstraatje 3
Bonbonatelier Janson, Korte Hofstraat 12
Noten & Zo, Lange Hofstraat 34
Dierenwinkel De Groene Hond, Marspoortstraat 24
Biomarkt op do-ochtend, Groenmarkt en Lange Hofstraat
Neleman Wijnhandel, Groenmarkt 10