Skip to main content

Natuurlijk slapen

7 redenen om te kiezen voor natuurlijke materialen

7 redenen waarom natuurlijke materialen jou helpen om uitgerust en fit wakker te worden

biologisch katoen
natuurlatex
biologische wol
handgemaakt in zutphen
biologisch katoen
natuurlatex
biologische wol
handgemaakt in zutphen
Voordeel 1

Natuurlijke materialen bieden de perfecte ondersteuning

Natuurlatex matrassen: ideale ondersteuning voor je rug

Matrassen van 100% natuurlatex hebben een hoge puntelasticiteit. Dat betekent dat als je het matras op een punt indrukt het matras rondom dat punt nauwelijks meebeweegt. Het matras vormt zich daardoor uitstekend naar de natuurlijke contouren van het lichaam. Ook fijn: hierdoor voel je ‘s nachts geen beweging als je partner zich omdraait op een tweepersoonsmatras. Zo kun je allebei natuurlijk slapen.

Bekijk ons Natuurlatex Matras

Van stevig tot soepel

Onze matrassen bestaan volledig uit natuurlatex zonder bijmenging van synthetische materialen. Tijdens het productieproces van natuurlatexmatrassen wordt het sap van de rubberboom omgevormd tot een schuim. Door te variëren in dichtheid van het materiaal en dikte van het matras is het mogelijk voor ieder type lichaam een passend matras te ontwikkelen. Ook kunnen er zo zones in het matras worden aangebracht, zodat ieder lichaamsdeel de steun krijgt die het nodig heeft.

Bekijk onze natuurlatexmatrassen

Een kussen op maat

Ook onze kussens zijn van natuurlijke materialen. We hebben kussens van katoen, kapok (plantaardig dons) en ergonomisch gevormde natuurlatexkussens. De verschillende materialen hebben andere eigenschappen waardoor we voor iedere zij-, rug- of buikslaper een goed kussen hebben. En alle kussens kunnen in dikte worden aangepast afhankelijk van je voorkeurshouding, de breedte van de schouder en het matras waarop je slaapt.

Bekijk onze kussens
Voordeel 2

Niet te warm en niet te koud

Voor een goede en ononderbroken nachtrust is het klimaat (de temperatuur en vochtregulering) in je bed uiterst belangrijk. Je wilt namelijk niet wakker liggen omdat je het te koud, te warm of te klam hebt. Natuurlijke materialen zoals katoen, kapok, 100%-natuurlatex en soms ook wol, linnen of hennep zorgen voor het beste slaapklimaat.

Slapen onder biologisch katoen: natuurlijke warmteregulering

De warmte in bed wordt voor 80% bepaald door je dekbed. Bij Ecolinde hebben we ons sinds 1985 gespecialiseerd in het maken en selecteren van 100% biologische katoenen dekbedden. Katoen neemt snel warmte op en houdt die langdurig vast. Maar té warm wordt het echter nooit. In tegenstelling tot dons, wol en synthetische materialen weerkaatst katoen de warmte namelijk niet en kun je natuurlijk slapen. Zo slaap je in de winter behaaglijk warm en in de zomer lekker koel.

Bekijk onze dekbedden

Matrassen die ademen

Natuurlatexmatrassen en futons zorgen voor een goede warmtehuishouding. De hoezen die om de matrassen, toppers, kussen en dekbedden zitten, zijn van katoen of wol, zonder toevoeging van synthetische textiel zoals polyester of elastane. Ook al ons beddengoed is van 100% biologisch katoen, katoensatijn, flanel of linnen gemaakt.

Voordeel 3

Natuurlijke materialen voorkomen nachtzweten

Nachtzweten is helaas een veelvoorkomend probleem.  Door het gebruik van natuurlijke materialen kunnen de klachten en het vele wakker worden wel aanzienlijk verminderen, zodat je ’s nachts veel beter doorslaapt en ‘s ochtends fris je bed uitstapt. De natuurlijke materialen zoals katoen en kapok, nemen vocht uitstekend op en reguleren de warmte in het bed op geheel andere wijze dan dons, wol of synthetische bedden.

Lees hier meer over nachtzweten en de oplossingen die we bieden
Voordeel 4

Gifvrij slapen

Weinig mensen beseffen dat de luchtkwaliteit binnenshuis vaak vervuild is. Het longfonds waarschuwt voor de gezondheidsklachten die hierdoor kunnen ontstaan. Materialen en inrichting van huizen en ook slaapkamers spelen een rol bij de luchtkwaliteit in huis.

Geen toxische dampen

Onze matrassen, dekbedden, kussens en beddengoed zijn gemaakt van 100% natuurlijke vezels en kennen geen kunstmatige toevoegingen. Onze bedden zijn daardoor vrij van toxische dampen en bevorderen een gezonde binnenlucht. Ook worden al onze producten met naald en draad gestikt en niet gelijmd. Omdat plantaardige materialen van nature brandwerend zijn, voegen we ook geen brandwerende en chemische coatings toe.

Geen chemische reiniging

Katoenen dekbedden reinigen in de zon. De zon reinigt en droogt het katoen en bolt het weer op tot de oorspronkelijke dikte. Dit maakt chemisch reinigen volledig overbodig. Ook zijn alle 100% katoenen tijken en hoezen wasbaar in de wasmachine. Tevens worden onze katoenen dekbedden, kussens en beddengoed goed verdragen door mensen met een allergie.

Voordeel 5

Uitgerust en fit wakker worden

Je realiseert het je misschien niet iedere dag, maar gemiddeld breng je één derde van je leven slapend door. Sommige experts beweren zelfs dat een goede nachtrust belangrijker is dan gezond eten en bewegen bij elkaar. 

Waarom goed slapen essentieel is

Tijdens je slaap herstelt je lichaam van alle mentale en fysieke inspanningen van de dag. Je spieren maken nieuwe cellen aan, je gewrichten, pezen en ruggenwervels herstellen van het gewicht dat ze overdag moeten dragen. En ook je organen en lymfesysteem ruimen de afvalstoffen van de dag op. In je hersens verwerk je de emoties, nieuwe inzichten en ervaringen die je overdag hebt op gedaan. Kortom een goede nachtrust is van uiterst belang om iedere dag weer fit en vrolijk op te staan. Goed slapen is goed voor je humeur, je relaties en het leveren van prestaties op school, in je werk en vrije tijd.

Voordeel 6

Eerlijke productie: dat slaapt wel zo lekker

Ecolinde staat voor een eerlijk en sociaal productieproces. Van de teelt, het vervaardigen tot het leveren van onze producten willen wij gezonde arbeidsomstandigheden en een eerlijke beloning kunnen garanderen.

Diervriendelijk

Wanneer we gebruik maken van dierlijke producten, kiezen we bewust wél voor wol en paardenhaar, maar niet voor dons en kamelenhaar. Zodat dieren niet hoeven te lijden voor de nachtrust van mensen. Voor onze vegan-vrienden hebben we uiteraard ook een bed dat geheel vrij is van dierlijke materialen en dus zonder wol, paardenhaar, zijde, leer of andere dierlijke grondstoffen geproduceerd.

Keurmerken

We selecteren onze grondstoffen, leveranciers en producten zorgvuldig en op basis van diverse internationale keurmerken. De belangrijkste keurmerken voor goede werk- en arbeidsomstandigheden van boeren en textielarbeiders, zijn de Global Organic Textile Standard (GOTS), Global Organic Latex Standard (GOLS) en Naturtextil IVN Zertificiert Best (kBA en kBT keurmerken) voor katoen en wol. Want kiezen voor een eerlijk bed, dat slaapt wel zo lekker.

Voordeel 7

Alles biologisch: betaalbare eco-luxe

Om onze planeet te beschermen en gezonde aarde achter te laten voor onze volgende generaties, kiezen we bij Ecolinde voor hernieuwbare en duurzame grondstoffen.

100% Natuurlatex

We gebruiken geen fossiele brandstof zoals aardolie als grondstof voor onze matrassen of textiel. Onze matrassen bestaan voor 100% uit natuurlatex. Dat is latex verkregen van het sap van de rubberboom en dus geen synthetische latex gemaakt van olie. Deze rubberbomen worden niet gekapt en groeien na het aftappen van het sap gewoon verder.

We selecteren al onze leveranciers en producten op basis van het QUL kwaliteitslabel (QUL staat voor The quality association for environmentally-agreeable latex mattresses). Aanvullend daarop garandeert het GOLS (Global Organic Latex Standard) dat de natuurlijke latex is verkregen op organic rubberplantages.

Bekijk onze natuurlatexmatrassen

100% Biologisch katoen

Voor ons katoen kiezen we altijd voor kBA of GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Ook werken we voor de bekleding van onze boxspring samen met Designers Guild voor 100% gerecycled katoen. Niet-biologisch katoen is namelijk het gewas waarbij de meeste toxische middelen worden gebruikt tijdens de teelt, oogst en bij het bleken en verven.

Ons biologisch katoen wordt geteeld op een levende bodem die minimaal 3 jaar vrij is van toxische chemische groei- of bestrijdingsmiddelen. Enkel natuurlijke compost, gezonde planten in een rotatiecultuur en natuurlijke bestrijdingsmiddelen zorgen voor levende, lekker geurende katoenvezels en een goede gezondheid voor boeren en arbeiders.

Bedden van duurzaam hout

Voor onze massief houten bedden kiezen we voor duurzaam verkregen hout uit hernieuwbare bossen. De bedden Guus en Teun worden gemaakt van duurzaam hardhout uit Duitsland. Voor iedere boom wordt een boom terug geplant. Daarnaast gaan onze bedden minstens een mensenleven mee.

Bekijk onze bedden

Wil je ook natuurlijk slapen?