Skip to main content

Over ons

Natuurlijk slapen sinds 1985

We zetten ons dagelijks in om mensen te helpen goed en gezond te slapen door het gebruik van biologische producten

Sinds 1985

Irene Rutjes, eigenaar en oprichter van Ecolinde, adviseert sinds 1985 haar klanten over de voordelen van een natuurlijke nachtrust en hoe je die het beste kunt ontwikkelen.

“In de jaren 80 ontdekte ik het belang van natuurlijke grondstoffen zoals katoen, kapok en natuurlatex voor een goede nachtrust. Om kwalitatief goede en in Nederland gemaakte dekbedden aan te kunnen bieden, startte ik in 1985 in Delft de Dekbeddenmakerij. Na een tijdelijke zijstap in de gezondheidzorg ben ik nu met Ecolinde weer terug bij mijn basis: het natuurlijke slapen.”

Samenwerkingen met B&Bs en Hotels

Ecolinde is ook leverancier voor Bed & Breakfasts, vakantiehuizen en hotels met ecologische ambities. Gasten kiezen steeds vaker voor een bewuste en groene overnachting. Uitgeslapen wakker worden in een bed van Ecolinde kan dus op steeds meer plekken in Nederland. Ecolinde adviseert hotel- en B&B-eigenaren bij het inrichten van hun groene slaapkamers. Leuk om te weten: Ecolinde startte in 2013 als 'de Bed and Breakfast met het beste bed' in Vorden. In 2016 won Irene de derde prijs bij beste B&B van het jaar verkiezing.

Meer over de opties voor B&B's en Hotels

Familiebedrijf

Sinds 2019 is Irene's dochter Josje actief voor Ecolinde. Josje neemt styling van de showrooms en backoffice voor haar rekening. Ecolinde is uitgegroeid tot een bedrijf met een echt familiegevoel, dat nog steeds draait op het kernidee:
“Een goede nachtrust is een natuurlijke nachtrust”.

Handgemaakt in Zutphen

Een groot deel van de Ecolinde-collectie bestaat uit handgemaakte producten. Met het zelfontwikkelde en handgemaakte katoenen dekbed is Ecolinde uniek in Nederland. Geïnspireerd door de eeuwenoude gebruiken, bracht Irene als een van de eerste de Japanse futontraditie naar Nederland. De naai-, vouw- en vultechnieken die Irene in de dekbeddenmakkerij ontwikkelde worden nog dagelijks toegepast. Door dit ambachtelijke handwerk is het mogelijk om voor iedereen een passend dekbed, kussen of futon-topper te maken.  Zo creëren we dagelijks voor ieder lichaam en voor alle mogelijke wensen een natuurlijke nachtrust op maat. 

Advies op maat

Een nieuw bed aanschaffen is maatwerk. Daarom adviseren wij onze klanten om te komen proefliggen in onze winkel. Stap voor stap begeleiden wij je bij het maken van de juiste keuzes. Wij kijken mee naar je houding, je ondersteuningsbehoefte en denken mee over welke materialen het beste bij jou aansluiten. Door een eenvoudig stappenplan (zie hieronder) komen we tot een gedegen advies waarmee je jaren en in het geval van onze bedden wel decennia vooruit kan.

Maak een afspraak
advies op maat

Zo ontdekken we hoe jij het beste slaapt

Ons stappenplan
1

Hoe slaap je nu?

2

Kies je kussen

3

Test het matras

4

Ontdek je dekbed

5

Maak het af

Het team dat zich inzet voor een natuurlijke nachtrust

Irene rutjes
Oprichter en eigenaar

Irene Rutjes

Irene adviseert haar klanten met plezier over de voordelen van een natuurlijke nachtrust. Ze is daarin eerlijk, enthousiast en deskundig. Het ondernemerschap geeft haar dagelijks ontzettend veel inspiratie en ze ziet altijd kansen voor ontwikkeling. In haar vrije tijd zingt ze bij het koor Zutfun, danst ze flamenco en speelt ze met haar kleinkinderen.
Josje middelkoop
Interieur stylist en controller

Josje Middelkoop

Josje is als meubelmaker verantwoordelijk voor de inrichting en styling van de winkel en atelier. Hierbij kiest ze voor een mix van betaalbare eco-luxe tot mooie vintage vondsten. Sinds de zomer van 2020 woont ze met haar gezin in Zweden en neemt ze alle administratie, planning en overige computerzaken voor haar rekening.