Skip to main content

Van 16 t/m 24 oktober 2021 was Ecolinde onderdeel van de Dutch Design Week in Eindhoven

Onderdeel van The Exploded View Beyond Building

Het door Ecolinde ontwikkelde en in Nederland geproduceerde natuurlatex matras staat op de Dutch Design Week in Eindhoven van 16 t/m 24 oktober 2021. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op.

Het Ecolinde matras maakt onderdeel uit van ‘The Exploded View Beyond Building’; een iconische tentoonstelling in de vorm van een huis dat volledig bestaat uit biobased en circulaire materialen. Het doel van de expositie is om zowel professionals als het brede publiek te inspireren met de mogelijkheden van duurzaam ontwerpen, bouwen en wonen, nu en in de toekomst.

Een eigen slaapkamer op de Dutch Design Week

We mochten een eigen slaapkamer inrichten in The Exploded View Beyond Building op de Dutch Design Week, voorzien van een bed met het Ecolinde natuurlatex matras en een handgemaakte dekbed en kussens. Het matras is geselecteerd door de The Embassy of Biobased and Circular Buiding, vanwege de 100% plantaardige herkomst van materialen van het matras. En aanraken mag: “Iedereen kan lekker in ons bed komen liggen om te ervaren hoe het is om een natuurlijke slaapkamer te hebben”, aldus Irene.

De slaapkamer van Ecolinde is te zien vanaf 6:10

Open huis

The Exploded View Beyond Building staat op het terrein pal voor het bekende Strijp S gebouw en kan live bezocht worden tijdens de Dutch Design Week. De expositie is een samenwerking van bouwers, producenten, agrariërs, wetenschappers, designers, overheden, kennisinstituten, storytellers en kunstenaars die zijn verenigd in The Embassy of Circular & Biobased Building

De Dutch Design Week is een jaarlijks evenement dat in 20 jaar is uitgegroeid tot het grootste design evenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 355.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Van 14 april t/m 9 oktober 2022 staat Ecolinde op de Floriade in Almere