Skip to main content

Gisteren is de avondklok ingegaan. Of je nu voor of tegen bent. We zullen het er de komende weken mee moeten doen. Ga met Ecolinde het experiment aan en omarm de avondklok: ga vroeg naar bed. Deze 3 stappen helpen je op weg.

Stap 1: vertel ‘t een vriendin

Vertel ‘t een vriendin, buur, huisgenoot of collega dat je met dit experiment gaat meedoen en dat de avonden voor jou in het teken staan van slaap. Door dit te delen zul je je beter aan je voornemens houden en kun je steun zoeken (of een schop onder je kont) als het even niet lukt.

Stap 2: zet een timer

Zet een timer om 20:45 (of eerder) zodat je weet dat het tijd is voor slaap. Nog een kwartiertje en dan gaan alle schermen uit. Geen appjes, tv, netflix, computers of games. Zo kan je lichaam zich voorbereiden op de nacht. Kun je voelen wanneer je slaperig wordt? Of ben je al voorbij je vermoeidheid?

Stap 3: Waarom doe je mee?

Waarom doe je mee? Besteed aandacht aan de vraag waarom je mee doet. Wat hoop je te bereiken? Beter slapen is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Je zit lekkerder in je vel en je bent aangenamer gezelschap voor je omgeving. Ook verbetert het je immuunsysteem. Niet onbelangrijk in deze tijden. Wat hoop jij te gaan merken van meer of beter slapen? Zet dit kort op papier. Lees meer over natuurlijk slapen.

Heel veel succes en alvast welterusten. Ontketen je eigen slaaprevolutie! Omarm de avondklok: ga vroeg naar bed.

minder nachtzweten